Gânduri

„Philosophy is sexy”

Să mărturisesc?
Ok, să vă spun un detaliu despre mine pe care, până acum, nu îl știa decât Cowboy? Când o idee îmi zumzăie în minte, nu-mi dă pace, mă împinge de la spate ca să mă așez și să o aștern pe Ipad… Sau când încep un text și mă împotmolesc exact înainte de a găsi acea întorsătură din tastatură. Scuzați, din condei…
Să vă spun ce ritual am pus la punct, înspre limpezirea ideilor? Pentru a face liniște și pace în dorința imensă de a scrie și pentru a lăsa-o doar să FIE, să se învie singură în cuvinte?
Nu că m-aș crede Victoria Beckham*… dar am o pereche de pantofi cu toc de 8,5 cm de la Roger Vivier Paris, negri, din catifea, cu șnur (pipping) auriu…  Sunt mereu la îndemână în sufragerie, expuși pe o măsuță joasă precum o sculptură post-modernă.
Asta fac, mă încalț cu ei.
După ce mă învârt în jurul mesei o vreme, precum un Leu ascendent Scorpion în cușcă și după ce epuizez astfel prea-plinul de energie, mă lansez într-un exercițiu greu și delicat: posturile de yoga ale Războinicului, dar pe tocuri.
Primul Războinic.
Limpezire.
Apoi, al Doilea Războinic.
Decantare.
Și în final, dau jos pantofii pentru postura celui de-al Treilea Războinic.
În sfârșit!
Imediat după, fiindcă îmi bate inima aproape în prag de apoplexie fericită, mă așez și termin textul într-un timp record, se scrie singur.
Tocmai pentru că văd clar cât de sexy poate fi un Războinic pe tocuri de 8,5 cm…
Așa că… celor care iubesc mult de tot limba franceză, dar și celor care ar vrea să se mai împrietenească cu ea, vă recomand călduros să ascultati acest podcast, cu titlul Philosophy is sexy, creat de Marie Robert, Director pedagogic la o Școală Montessori în Paris, și autoarea a mai multor cărti:
  • “Kant tu ne sais plus quoi faire” best-seller tradus în 15 limbi
  • “Descartes pour les jours de doute”
  • fără a uita “Le Voyage de Pénélope”
Uneori, anumite concepte par mai greu de înțeles (primul Războinic), nu neapărat la nivel intelectual, neuronal (al doilea Războinic)… ci la nivel de rezonanță emoțională (al treilea Războinic). Dar Marie Robert le explică așa de frumos și de pedagogic, încât nu se poate să nu vă placă.
Găsiți podcastul* pe orice platformă de podcasting, începeți cu Spotify, eventual testați versiunea gratuită.
Parcă nu v-aș spune despre pagina ei de pe Insta, tocmai pentru a da dovadă de coerență cu ce am scris aici* dar… dacă aveți deja Insta și chiar nu vreți să renunțați la ea… atunci să știți că Marie postează zilnic un text scurt, pe orice fel de subiecte, nu doar filosofie pură. Fiori garantați. Lacrimi opționale.
Și ca să nu fac reclamă ieftină aiurea în tramvai, spun doar că e prima chestie pe care o citesc dimineața, la cafea… evident, după ce mă uit la statisticile Nescris.
Atât.
Amalia
PS: nu uitați, când e cu steluță, dai click = mai descoperi una alta… Și încă ceva: oare să deschid pe pagina Nescris de pe Telegram și un chat, dacă aveți plângeri puține sau laude multe de formulat? Și ca să îmi spuneți eventual dacă v-a plăcut podcastul acesta, pe care vi l-am recomandat eu#modestforever