A-propos… voi știți despre ultima boacănă a lui Zucchini FB, care ne-a cerut ieri tuturor pe Whatsapp – că e tot a lui, ca și Instagram – să acceptăm „noile condiții de utilizare” grrr! prin care el decide unilateral că împărtășește cu FB și cu Instagram datele noastre personale.

A se citi, contactele noastre din repertoriul nostru Whatsapp. Care aveți vreo amantă-chiar-două, păzea! Află sigur nevasta pe FB.

Pentru că vorba aia, Zucchini nu știe – și oricum nu-i pasă – că una e oficială și cealaltă nu prea… El doar vede că sunt contactele cele mai des utilizate și e convins că vă face un bine imens dacă le face și lor în sfârșit cunoștință pe FB prin intermediul unui „amic” comun: tu!

Bingo, ai câștigat lozul cel mare, e reteța ideală pentru a-ți provoca insomnii! Nu mai zic de remușcări, alea macină crunt, nene! Si de ce? Doar pentru că Zucchini crede că dacă a lui e mai mare, atunci e și mai tare? Sau merge pe principiul unde-s trei, puterea crește? și ne bagă nouă pe gât Sf-Treime-Zucchinoasă: FB + Insta + Whatsapp!

Dar să revin la ce spuneam… aveți aici opțiunile:

Dacă ați dat click fără a citi exact „noile condiții de utilizare” Whatsapp, acum măcar știți ce vă paște: pe puțin o criză matrimonială și cheltuieli anticipate – mai ceva ca de Sf. Valentin – că nu scăpați numa’ cu tradiționalul buchet de flori anemic!

Dacă ați fost mai prudenți și ați dat click pe „mai târziu”, atunci Universul vă mai îngăduie un răgaz de pocăire și de îndreptare a păcatelor. Până pe 8 februarie, mai aveți timp de gândire, înainte ca Zucchini să înșface informațiile sensibile și să se joace de-a Zorro cu ele pe FB. Iar pe 14 februarie, scăpați ieftin, un buchet anemic va fi mai mult decât suficient.

Altfel spus, un răgaz binevenit pentru a migra spre Telegram, open source, care poate nu e perfect, dar sigur este:

  • fără publicități
  • fără algoritm care să impună ce anume vezi și, mai ales, ce NU vezi
  • curat, simplu, cifrat, gratis, cu respect REAL pentru „privacy”

Așa că vă anunț oficial că eu (personal) și Nescris* am migrat deja definitiv spre Telegram. Acuma, voi mergeți unde vreți… știu că lumea bună migrează și pe Signal, că așa sfătuia Snowden pe Twitter. Numa’ mergeți oameni buni în altă parte, nu oieriți tripartita.

Iar pe 8 februarie, contul meu de Whatsapp va fi definitiv închis de Zucchini? Să-i fie de bine, ce-am avut și ce-am pierdut? Eu, nimic!

El, hmm… fără datele noastre, fără contactele din viețile și telefoanele noastre… e un fel de ca-ca-ma-ca în fundul gol în ploaie! Si cum ziceam mai pretențios – dar nu mai puțin îndreptățit – într-o postare mai veche: qui m’aime, me suive.

Dacă vreți să mai citiți poveștile mele, pe blog este une formular de contact, scrieți acolo și vă trimit cu plăcere linkul cu invitația spre pagina blogului, privată, accesibilă doar cu invitație, (azi) nou creată pe Telegram. Că pagina FB, adio iar!

Sau care aveți deja numărul meu de telefon, trimiteți mesaj până pe 1 februarie pe Whatsapp, fix când îmi suprim singură contul #inhisface și vă redirecționez cu drag spre libertate.

Amalia

#rebelforever

PS: à-propos de buchet anemic, v-am povestit că am primit odată un buchet de 100 de trandafiri roșii, pe care nici măcar nu l-am văzut pe viu? Plecasem spre București exact în noaptea precedentă. Dar l-a primit acasă mama și mi-a trimis poze. Atât de mare, încât a trebuit să se împrumute cu o găleată-două de la o vecină, că nu încăpea ditamai buchetul numai într-una… Ahh, stilul acela inconfundabil bad boys… o specie pe cale de dispariție!

#foreverinmyheart  #sizedoesmatter  #sugestie14febr  #efectulZucchini