Skip to main content
Al doilea lucru pe care l-aș face eu, de îndată ce se termină isteria pandemică…
Duminică dimineața, brunch sistematic pe terasă. Preferabil cu fetele mousquetaires, preferabil în Place Brugmann, preferabil pe terasa Voltaire (fost Gaudron).
Eu v-am mai scris aici* despre Place Brugmann, un cartier atât de a-tipic și de mini m’as-tu vu. Mai ales la ieșirea din biserică imediat după slujbă, dar fără trăsătura aceea tape à l’oeil ca în Knokke le Zout.
Cum? Chiar nu stiați despre adevărata-unica-superba piațetă M’as-tu vu în Knokke, nu se poate!
Precizez pentru Doru… e printre noi și Doru, fetelor, așa că, vă rog…. îi urăm bun venit! și mult curaj, printre femeile care știu ce vor de la viață…
„M’as-tu vu?” ar fi cam un fel de “plimbare pe centru” de pe vremuri, din liceu. Cu diferența că în Knokke, plimbarea se organizează „doar” între milionari. Dar, cu un pic de noroc, în week-end-ul din 15 august, prinzi și parada miliardarilor.
Te plimbi, nu neapărat pentru că ai avea ceva de făcut acolo, ci doar pentru a fi văzut/admirat/invidiat ce tare ești deoarece… bifează te rog la alegere, atenție nu le poți avea pe toate, altfel devii suspect și intri în categoria bad boys:
– Bimbo-fără-piese-originale-la-brațul-tău
– mașină-ultimul-răcnet, parcată discret cu țiuit, pentru că în fond te plimbi pe jos pe dig + oricum stai așezat la terasă pe scaunele lor, că nu e drive-in
– esti super-cool, subînțeles talie fină ne-brioșată, înalt, cu bicepși, tricepși, sfinxepși opționali… dar foarte recomandați. Dar atunci, ești tu la brațul cuiva și ai la tine doar piese originale, dar cu boost.
Ok, care sunteți prin România sau în altă parte… gen cine e în Irlanda și vine aproape zilnic să verifice dacă am mai postat câte ceva?
Merci mult de tot pentru fidelitate și sincer, îmi cer scuze că am întârziat, dar știi ceva?
Hai mai bine îmi scrii pe mail și te invit în grupul Nescris VIP pe Signal și astfel, pe viitor, ca să nu te ostenești zilnic degeaba, ești avertizat(ă) direct când postez.
Da, știu, voisem inițial pe Telegram, dar… „unde dai și unde scrie” Nescris…
Revin la ce spuneam: cei care sunteți în altă parte decât în Belgia, evident încă nu știți.
Deci vă promit… când/dacă – deoarece aici iar au închis frontierele, parca am fi în România în anii ’80, să nu scape careva hai-hui prin lume – veți veni în vizită la mine, când/dacă e vreme frumoasă… fix acolo mergem, un week-end în Knokke le Zoute! Așa că puneți bani deoparte pentru piruete cu figuri în Cazinou!
Și comandăm un Mojito Royal, șampanizat cum scrie la carte sau un Daiquiri-banana, pregătit și servit de studentul acela black, 1m90, zâmbitor cât până în Senegal și retur….
Omar Sy? Uite, cine știe, cunoaște! Tu m’as vu(e), mais m’as-tu regardé(e)?
Nu… cred că e un verișor de-al lui Omar, anagramat – de mine – „Amor”…
Sper din suflet că ați văzut deja cap-coadă serialul Lupin pe Netflix, e absolut splendid! #chaudLupin
Dar cele/cei care locuiesc în Belgia, sincer… sunteți de neiertat! Am să scriu o postare întreagă despre acea piațetă în Knokke și terasele sale aferente….
Chiar îmi dați de muncă suplimentar, dar ce nu face Nescris pentru voi!
Ca să revin la ce spuneam că aș face – după mersul la cinematograf, cum ziceam aici* în partea 1/3 – când se termină isteria: duminică dimineața, pe la 11h, brunch șampanizat, pe terasă, în Place Brugmann.
Dacă e vară și frumos, sunt deschise la amiază toate magazinele din cartier. Vă iau cu mine și mergem peste tot…
Mai întâi la magazinul lui Laurent, care vinde cosmetice de nișă clean.
E homosexual, și precizez asta doar ca să se priceapă pe șleau că am o încredere deplină și absolută când vine vorba de bun gust și exigențe de calitate.
Îl iubesc, mă adoră, stăm – hmm, conjugarea corectă este “stăteam” – câte o oră la pălăvrăgeală, după ce ieșeam de la facial făcut de Maïté-mains-de-fée.
Da, în magazin, doar pentru clienți fideli și cunoscători, este pitit și un mini salon de întinerire.
Am zis bine, de întinerire, nu de înfrumusețare, că noi deja suntem frumoase…
Cel mai bun masaj ciudat – dar atât de binevenit – al mușchilor zigomatici în interiorul gurii.
Nu Doru, nu în cerul gurii, că ăla nicicând nu se poate schimba la față, e ca în povestea cu lupul și năravul…
Aha, vedeți că despre asta nu știați? Noroc de Nescris, uite cum mai aflați chestii absolut vitale pentru o viață zigomatică echilibrată și fericită!
După care mergem hai-hui și pierdem amiaza pe la magazinele acelea chic à la française. Vă prezint tuturor vânzătoarelor din cartier, în caz de căutați ceva anume, vreo piesă design sau mai știu eu… artă, bijuterii, antichitați.
V-am zis despre minimalism*?
V-am zis deja, atunci mi-am făcut datoria, restul e pe spuza voastră!
Cam asta aș face eu, în mod foarte leneș, în fiecare duminică însorită. Voi?
A treia chestie pe care o voi face când se termină isteria… #vaurma
Amalia