Skip to main content
Gânduri

Libertate, a fost sau n-a fost?

By 07/03/2022martie 8th, 2022No Comments
Na, că a venit și ziua asta!
De azi înainte, în țara asta confeti, nu se mai poartă mască nicăieri, decât în transporturile în comun. Altfel… adio în restaurante, săli de spectacol, magazine, școli… life is life ca pe vremuri!
Fiica mea va vedea în această dimineață, pentru prima dată în 2 ani de zile, cum anume arată o nouă profesoară!
Cât de eficientă a fost utilizarea măștilor… asta rămâne în continuare de dovedit. Dar vedeți voi… între timp nu mai avem timp de dovedit nimic, pentru că s-a ivit altă jucărie. Mai acută, mai „cute”!
Na, că mă iau cu vorba și uit esențialul!
De azi înainte, adio Certificat verde electronic de vaccinare, că doar la asta a servit. La vaccinarea populației mai doritoare de vacanțe decât de libertate, cu produse experimentale, care recombină ADN, și care în continuare sunt “autorizate” doar provizoriu. Toate au primit doar AMM condițională, altfel ai putea să le cumperi de la farmacie, cu sau fără rețetă (definitiv aprobate).
Până atunci, oficial sunt considerate a fi experimentale, încă în faza de test.
Pot căuta datele până când exact – pentru fiecare marcă în parte – în caz de constestă careva tocmai picat din cer.
AMM condițională, adică…  „până se culeg destule date, ca să știm ce e cu ele exact”. Iar când se va ști mai precis, probabil că nu se vor mai “autoriza” în nici un fel, nici provizoriu, nici altfel. Vor costa prea scump la asigurări (vezi ce se petrece în Germania).
Atâta vreme cât vaccinarea nu era obligatorie, dar tu te-ai înfipt ca să te vaccinezi, uneori chiar peste rând… se cheamă că te-ai distrat pe banii tăi, nu? Dar eu mă bucur sincer pentru cei care au mers la restaurant și în vacanță cu Certificat (înainte era aiurea, se mergea fără, cam alandala). Mi se pare că e un pas înainte în evoluție.
Data viitoare, guvernul le va impune certificat ca să aibă voie să emită (deplasări, încălzire, consum alimentar, etc) X-Y-Z tone de CO2/an.
Și uite așa nu poți merge în vacanță mai departe de 100 de km față de domiciliul oficial.
Sau nu poți mânca mai mult de 150gr de carne/zi. Dar aveți un avantaj competitiv: voi știți deja despre faimoasele cartele alimentare lunare, că doar de unde ne tragem? Din cartela mioritică! De acolo ni se trage și luciditatea. La unii.
Sau și mai rău, ai voie să respiri mai amplu doar dacă ai ștampila verde în Certificatul electronic de existență tolerată (CEET). Cu aia portocalie nu ajungi prea departe, așa că, te rog… să faci bine și să îți dai silința (mai mult) ca să faci parte din soluție și nu din problemă.
Mazeltov!
Și dacă tot nu ești cuminte, și începi să ai idei? să faci analize? conspecte sau chiar dizertații… având în vedere ce anume ți-au injectat cu voia ta, vezi… poate îți declanșează de la distanță vreun stop cardiac ceva. Exact când ți-e lumea mai dragă și te crezi tu mai șmecher pe French Riviera! Păcat de ștampila aia verde în CEET-ul tău!
Uite ce imaginație am… în loc să mă bucur că sunt iarăși cetățean demn al acestei societăți (mai puțin) demne! Dar să știți că îmi pare bine, serios!
O să merg din nou la cinematograf, și duminica dimineața, brunch la terasă. Eu aș fi mers și ieri, dar aș fi fost mult prea în avans față de tradiții și obiceiuri, ca întotdeauna.
Cred că vom fi liniștiți câteva luni bune. Hai să relansăm euforic economia, „meargă suta unde a mers mia”…
Hai să ne credem liberi pe bune, iar prin octombrie așa… ne vor scoate din joben altă sperietoare.
Acum agită batista roșie la frații noștri ucraineni de peste graniță, care sigur vor intra în Schengen înaintea noastră, că au prioritate. La ei e rău (tare), la noi e bine (clar).
Vă rog, un pic de solidaritate, că oameni suntem toți, în afară de Put*n, putain!
Voi știați că în 2016, administrația Obama a dat cu 26171 bombe în lumea întreagă? Chiar și în țări pe care nici măcar nu ar fi fost în stare să le arate pe o hartă. În fiecare zi a anului 2016, armata americană a aruncat 72 de bombe peste soldați sau civili, adică 3 bombe/oră, deci o cadență de 20min.
Obama a primit „Premiul Nobel pentru pace” precum și porecla “Președintele dronelor”. Obama is so sexy!
Dar eu vă propun să trăim liberi, deși lejer hashtagați zilnic…
Acuma e la modă treaba cu Ucraina, să vedem la toamnă pe cine pică măgăreața. Poate n-ar fi rău să anticipăm, facem un stock de drapeluri. Lansăm un business, ceva.
În fine, hai să lăsăm politica celor care se “pricep” la politică.
Noi să ne vedem de viețile noastre frumoase, armonioase și fericite.
Să ne plătim impozitele la timp (altfel ne taie curentul), să ne injectăm după cum ni se “sugerează” (altfel nu ni se mai rambursează cheltuielile la dentist), să plecăm în vacanță la mai puțin de 100 de km de casă (salvați planeta!) și să ne simțim bine… până la următoarea jucărie jobenată.
Libertate… a fost sau n-a fost?
Amalia
PS: mâine este 8 Martie, revenim la normal! Flori încă de azi, gen… „nu lăsa pe mâine ce poți oferi azi”. Din pragmatism sadea: azi, trandafirii sunt mai ieftini.

Cu încredere, că nu mușcă!

Medie 4 / 5. Aventurieri: 4